Hoi! Ik ben Frans Duijts.

Ik ben hier omdat ik je productiviteit een boost wil geven zodat je niet meer uren kwijt bent met het nazoeken in papieren en websites waar die informatie en feiten staan die jij nodig hebt. Dat je twijfelt wat iemands naam ook alweer is. Of dat je stress hebt over die deadline die maar door je hoofd spookt.

Ik weet precies hoe het is om te worstelen alles op tijd af te krijgen. Om me ongemakkelijk te voelen omdat ik bij een afspraak iemands naam niet meer wist.

Om mailtjes of voicemails vergeten te beantwoorden en dat de hoeveelheid informatie die dagelijks op me af kwam te groot was om te onthouden.

 

Er is hoop op stressvrije productiviteit!

 

Dat is waarom ik hier ben: als levend bewijs dat het anders kan. Ik ben hier om mijn kennis met je te delen zodat je  jaartallen - leeftijden van cliënten - vaktermen - cijfers uit statusrapportages - grote lappen tekst - werking van nieuwe software - wet- en regelgeving - info en wijzigingen met producten en procedures die dagelijks of je af komen - vakliteratuur - kennis uit trainingen en opleidingen - maar bijv. ook wijnkennis - quotes en nog veel meer snel kunt opnemen en perfect uit je hoofd weet te onthouden zonder stampwerk of uren rijtjes herhalen. Dat je gewoon alles makkelijk op tijd gedaan krijgt zonder stress.

Het was nog niet zo lang geleden dat ik flink wat last had van information overload. Toen ontdekte ik een methode waarmee ik m'n productiviteit een boost gaf. Nu geef ik over de hele wereld geheugendemonstraties, (brein)time-management trainingen en laat ik mensen versteld staan van wat ik kan.

Mijn verhaal

Het was nog niet zo lang geleden dat mijn geheugen me meer dan eens in de steek liet wanneer ik het nodig had. Dit was al op de middelbare school. Ik had een hekel aan het stampen van droge rijtjes en feiten die ik nodig had. Ik paste onthouden kennis liever toe, dan dat ik het geleerde opdreunde.

Echter zowel op school als ondernemer heb je vaak te maken met droge lijsten en feiten die je gewoonweg moet kennen.

 

Mijn ambities als tiener:

Als tiener las ik al magazines zoals Bizz en andere zakenbladen. Ik wilde na m’n sportcarrière net als m’n vader een eigen bedrijf starten. Die sportcarrière is er nooit gekomen omdat ik op een behoorlijk nare manier m’n been brak.

 

Dit zette m'n wereld op de kop:

Er was een geluk bij een ongeluk toen ik m'n been brak. Ik kreeg namelijk als troost een boek cadeau over snellezen en geheugentraining. Ik ontdekte als tiener op deze manier de geheugentechnieken die de Oude Grieken en Romeinen gebruikten om alles perfect te onthouden.

Het zette m’n wereld op m’n kop en opende mogelijkheden die ik tot dan toe niet kende. Ik ging van een middelmatige student die uren blokte naar een relaxte student die z’n scriptie in een maand voltooide en daar een 9.0 voor kreeg.

 

Het is niet altijd zo makkelijk geweest!

Toen ik klaar was met m’n studie dacht ik dat ik alles wel goed beheerste, maar er bleek een groot gat te zitten tussen studie en bedrijfsleven. Niet alleen met de kennis van school, maar ook met m’n geheugen.

Ik werd voorgesteld aan collega’s en bij de tweede persoon was ik de naam van de eerste al vergeten. Ik nam een dossier grondig door en bij de voorbereiding wist ik alle feiten, cijfers en jaartallen, maar bij een overleg of presentatie was ik ineens alles kwijt.

Waar ik achter kwam was dat er een groot verschil bestond tussen een beter geheugen voor in de praktijk en wat geheugenatleten als spelletje / sport gebruiken. Ik wilde gewoon beter onthouden wat ik moest weten.

 

Mijn eureka moment

Jarenlang heb ik met vallen en opstaan geëxperimenteerd met snellezen, mindmappen en allerlei verschillende geheugentechnieken. Ineens had ik het en het was nog wel zo simpel: 5 simpele stappen die je direct in de praktijk kunt gebruiken waardoor onvoorstelbaar veel beter onthoudt.

 

Het grote verschil:

Ineens kon ik alles wat ik moest weten mentaal opslaan. Perfect alles onthouden wat ik maar wilde. Grote lappen tekst lezen, begrijpen en de belangrijke zaken onthouden zonder alles steeds te moeten herlezen. Ik was af van dat nare gevoel dat ik drie of vier pagina’s las en me dan afvroeg wat ik eigenlijk gelezen had.

Eindelijk had ik rust in m’n hoofd en kon ik doelmatiger werken. Ik kreeg een betere balans tussen werk en privé. Stress ging naar beneden. Ik kreeg vrije tijd om andere dingen te doen waarmee ik me verder kon ontwikkelen.

M’n creativiteit ging omhoog en ik kon sneller schakelen tussen zaken omdat ik het perfect in m’n geheugen had.

Ik merkte dat ik makkelijker dwarsverbanden begon te leggen tussen verschillende stukken informatie. Netwerken werd veel eenvoudiger. En in plaats van instructies drie of vier keer te moeten horen, kon ik dingen na één keer opnemen direct toepassen.

 

Delen van m'n kennis

Er was een aangename verwondering bij collega’s en familie. Onthouden werd leuk en ik ging wijnkennis en medische richtlijnen gewoon voor m’n plezier in m’n hoofd zetten. Ineens besefte ik dat ik hiermee in een jaar tijd een expert kon worden in elk vakgebied.

Ik was zo enthousiast dat ik besloot m’n kennis te delen en begon m’n eigen bedrijf 'De Hoofdzaken'.

Via 'De Hoofdzaken' begon ik m'n methode te delen met collega ondernemers, m’n coaching klanten, vrienden, familie en studenten. De resultaten waren fenomenaal. Na een korte training konden mensen ineens zo makkelijk alle feiten opnemen die ze wilden, woordjes leren voor een zakenreis, complexe dossiers snel en grondig doornemen waarbij ze zo alle feiten konden onthouden. Een paar jaar later mocht ik op televisie Katja Schuurman een dagje geheugentraining geven voor haar programma Katja’s Bodyscan. Vervolgens ben ik nog een paar keer op televisie geweest in binnen- en buitenland en hierbij behaalden de deelnemers resultaten waar geheugenatleten jaloers op worden.

Mijn methode werd op de proef genomen...[op tv nota bene]

 

Katja Schuurman:

Ik kreeg een uitnodiging om Katja Schuurman m’n geheugentechnieken te leren. De dag erna werd ze op de proef gesteld. Ze ontmoette 50 mensen van wie ze de voor- en achternaam moest onthouden. Bij de test had ze 48 voor- en achternamen perfect goed.

 

Katja Retsin:

Een paar maanden later heb ik hetzelfde gedaan in België met Katja Retsin. Ze leerde op een zaterdagmiddag mijn methode en vervolgens heeft ze de woensdagavond erna live in de uitzending de namen onthouden van de bezoekers. Ze had de voor- en achternamen van alle bezoekers perfect onthouden.

 

Niek Roozen:

Vervolgens kon je op televisie zien hoe ik Niek Roozen (van Britt en Niek on Topic) leerde buitenlandse woordjes te onthouden. Hij maakte slechts 1 foutje op de test en dat na slechts 15 minuutjes leren.

 

En nu is het jouw kans:

En nu wil ik mijn MaxaM Methode voor beter onthouden graag met jou delen. Ik wil je diezelfde resultaten geven en de eerste stap is heel eenvoudig: schrijf je in voor m'n gratis online 7-daagse cursus om de mogelijkheden van jouw brein te ervaren.

50% Complete

Almost there: Please enter your valid email and click the button below to gain access

Laat je gegevens achter en krijg direct gratis toegang tot de 7-daagse cursus per email

Ik respecteer je privacy en je gegevens zijn 100% veilig!

Video's

Bekijk de video's voor een impressie (klik op de foto's om het afspelen te starten)

GRATIS: 7-daagse Online CursusKlik hier om direct toegang te krijgen »
50% Complete

Almost there: Please enter your valid email and click the button below to gain access

Laat je gegevens achter en krijg direct gratis toegang tot de 7 dagen cursus per email

Ik respecteer je privacy en je gegevens zijn 100% veilig!

*De cursus per email is 100% flexibel en kun je op het voor jou ideale moment volgen