Lees tijdrovende complexe zaken als dossiers, vakliteratuur en studieboeken tweemaal zo snel en bespaar waardevolle tijd terwijl je meer begrijpt

arrow-down-white.png

Snellezen voor kenniswerkers

Ben jij dit…? ☞

Heb je teveel complex leeswerk en te weinig tijd om het grondig te lezen? Voel je jezelf wel eens overweldigd door de hoeveelheid informatie die je af komt als kenniswerker?

Vraag je jezelf weleens af hoe het komt dat je drie of vier pagina’s leest en je dan af vraagt wat je eigenlijk las? Hoe je ervoor kunt zorgen dat je makkelijk en snel die droge maar belangrijke feiten beter kunt onthouden?

Ontdek hoe je je complex leeswerk makkelijk zeker tweemaal zo snel leest, beter begrijpt en complexe feiten makkelijker onthoudt. Zorg ervoor dat je je niet langer overweldigd voelt door de hoeveelheid ongelezen zaken. 

Ontdek het zelf door sneller te lezen volgens het MaxaM Snellees Systeem en verhoog je focus, vlieg door je boeken en vergroot je kennis terwijl je tijd bespaart en meer bereikt.

Was er iets mis met me?

Ik kreeg een vel papier in mijn handen gedrukt en keek naar het resultaat: een 3,4. Ik had zo goed geleerd voor de toets en toch lukte het me maar niet om een voldoende te krijgen. Ik dacht dat ik goed geleerd had, want op een bepaald punt las ik de tekst voor de 10e keer en tiidens het lezen wist ik al wat daarna zou volgen. Toch bleek herhaling geen recept voor succes, tenminste niet bij studeren en zeker niet bij het lezen van vakliteratuur of dossiers. Hoe anders was dit een aantal jaren later toen ik in een maand tijd mijn scripte voltooide en een 9.0 als eindcijfer kreeg.

Wat was er veranderd in die paar jaar tijd? Op 13-jarige leeftijd brak ik mijn been, werden er 5 pinnen in gezet en hiermee brak tevens mijn droom om een topsporter te worden. Ik kreeg van mijn zus een boek over snellezen en geheugentraining en dacht dat dit eerste me zou helpen betere cijfers op school te halen. Ik leerde sneller lezen, maar haalde geen betere cijfers. Ik kwam er na verloop van tijd achter dat het lezen van complex leeswerk meer is dan lezen alleen. Het is een proces van lezen, analyseren om grondig te begrijpen en inzicht te verkrijgen en tot slot het onthouden van complexe feiten. Geen wonder dat het traditionele snellezen geen nut had, dat richte zich alleen op het sneller lezen.

Met vallen en opstaan maakte ik me in de loop der jaren een eigen methode van snellezen voor complex leeswerk eigen. Een methode waar het lezen, analyseren en memoriseren één geheel was. Daarom noem ik het zelf vaak ‘Geheugenvriendelijk Lezen’ of de ‘MaxaM Methode’. Het beestje moet een naam hebben. Wat bovenaan staat is dat het werk en dat is ook de reden dat ik de methode zoveel geef aan de rechters en PhD’s. Beide groepen die zo snel mogelijk stapels complex leeswerk tot zich moeten nemen en het zich niet kunnen veroorloven belangrijke dingen over het hoofd te zien. 

Wat de online cursus snellezen voor je kan betekenen

Ik kan je nu vertellen hoe je leven verandert dankzij de methode, dat je nog maar de helft van de tijd kwijt bent aan je leeswerk en hoe je lees-stress los laat en jezelf veel meer zelfvertrouwen geeft. Echter, dat zijn slechts mijn woorden en daarom laat ik je liever zien hoe anderen de training beoordelen. Kijk zelf naar de evaluaties van de training aan de rechters (de meest kritische deelnemers die ik ooit gehad heb, maar dat is dan ook hun werk) en van een willekeurige reactie via social media:

Rechters hof 's-Hertogenbosch

Reactie op de facebookpagina

Wat je kunt verwachten

De online cursus snellezen volg je in je eigen tempo. De online cursus bestaat uit 3 delen met per onderdeel diverse videolessen. In totaal krijg je 21 videolessen en dat maakt het de meest complete online cursus. Gekeken naar de prijs is het tevens de meest voordelige manier om je onze snelleesmethode eigen te maken. Een live training kost namelijk al gauw 3.000,- euro.

Ik heb veel tijd en energie gestoken in het maken van de online cursus. Om ervoor te zorgen dat de cursus niet alleen leerzaam voor je is, maar ook leuk om te volgen krijg je de videolessen via animaties. Dankzij de combinatie van animatie videolessen, de downloadbare hand-outs en grondige makkelijk te volgen uitleg lees je binnen no-time tweemaal zo snel.

Ik heb het curriculum voor je neergezet zodat je zelf een goed inzicht hebt in de opbouw van de online cursus:

Curriculum van de online cursus snellezen

Voordat je het weet vlieg je voortaan door je tijdrovende leeswerk:

Na een korte inleiding en uitleg bepaal je jouw huidige leessnelheid.
Tot slot krijg je een totaaloverzicht van de MaxaM Methode (zo noem ik het snellezen van complex leeswerk)

Videolessen in module 1:

 1. Videoles: Inleiding & uitleg
 2. Videoles: Starttest leessnelheid
 3. Videoles: Totaaloverzicht MaxaM Methode

In deze module leer je van alles over het menselijk brein en deze fascinerende kennis helpt je op weg om snel en grondig te lezen.
Deze module alleen al is het volgen van de online cursus meer dan waard.

Videolessen in module 2:

 1. Videoles: Je R.A.S (reticulair activatie systeem)
 2. Videoles: Opbouw van je brein
 3. Videoles: Processen in je brein
 4. Videoles: Oefening multitasken
 5. Videoles: Je geheugen

In deze module maak je het snellezen van complex tijdrovend leeswerk stap voor stap eigen.
Voordat je het weet vlieg je voortaan door je leeswerk, bespaar je tijd en bereik je meer.

Videolessen in module 3:

 1. Videoles :Helderheid
 2. Videoles: Markeren & Skimmen
 3. Videoles: Scannen
 4. Videoles: Lezen
 5. Videoles: Metronoom
 6. Videoles: Tikkend lezen
 7. Videoles: Instellingen beeldscherm
 8. Videoles: Analyse
 9. Videoles: Organiseren
 10. Videoles: Verlevendigen & Verbinden
 11. Videoles: Geheugenroute
 12. Videoles: Activeren
 13. Vervolgtrainingen

 

Let op: lees je veel vanaf het beeldscherm, start dan met videoles 7 uit deze module.

Thumbnails van de videolessen:

Persoonlijk contact:

Heb je tijdens de online cursus vragen of opmerkingen, dan mag je me vanzelfsprekend mailen (cor@dehoofdzaken.nl). 

Ik kan niet altijd direct reageren omdat ik ook veel live en online trainingen geef, maar ik reageer altijd op je vragen en altijd persoonlijk.

 

Hoe je deel kunt nemen:

Schrijf je online in:

 • Na je inschrijving en betaling verwerk ik persoonlijk je inschrijving;
 • Ik maak je login gegeven aan en stuur je deze binnen 24 uur toe;
 • Waarom 24 uur? Meestal gaat het een stuk sneller, maar het kan zijn dat ik die dag een live cursus geef;
 • Waarom niet automatiseren? Dat kan natuurlijk ook, maar al is de training online: ik hou van een persoonlijke aanpak en jouw online deelname en succes is voor mij net zo belangrijk als wanneer ik je persoonlijk face-to-face een training gaf.

Resultaten

Je kunt de volgende resultaten verwachten:

Over je trainer

Frans Duijts

Frans Duijts is de auteur van het boek Breinvriendelijk Werken en heeft breintraining gegeven aan tienduizenden mensen waaronder rechters, internationale beroemdheden, phd’s en ondernemers. Hij heeft een passie voor de menselijke hersenen en helpt dagelijks mensen het maximale uit de vermogens van hun brein te halen.

Programma: Katja's Bodyscan

Zo heeft Frans bijvoorbeeld Katja Schuurman op televie geheugentraining gegeven waarna ze een geheugentest onderging. Ze ontmoette 50 willekeurige mensen en moest hun gezicht, voor- en achternaam onthouden. Ze had een score van 48 correct. Bij twee personen maakte ze een klein foutje in de naam (Dashorst werd bijv. horst) en zo zat ze direct op het wereldniveau van de geheugen kampioenschappen en dat na slechts 2 uur trainen. Ook Niek Roozen kreeg geheugentraining op televisie van Frans. Na slechts 15 minuten trainen was hij in staat om een lijst met willekeurige Franse, Engelse en Duitse woorden perfect te memoriseren voor een test.

Frans is een zelfstandig ondernemer en breintrainer. Hij was gevraagd door een uitgeverij om een boek te schrijven over breinvriendelijk werken. Een werkmethode die hij zich eigen gemaakt had om stressvrij te werken nadat hij enkele jaren daarvoor bijna een burn-out kreeg. 

Hij was zo overweldigd door stress wegens zakelijke en privéomstandigheden dat hij een manier moest vinden om op een breinvriendelijke wijze om te gaan met de stress, faillissement te voorkomen en zijn bedrijf en leven weer op de rit te krijgen. Hij noemt zijn werkmethode ook wel het MaxaM Productiviteit Systeem en is perfect voor zelfstandig ondernemers om te werken op een Breinvriendelijke Wijze die stress verlaagt, tijd bespaart en betere resultaten geeft.

Schrijf je in voor de online cursus snellezen:

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de training?

De online cursus snellezen volg je in je eigen tempo. De complete online cursus bestaat uit 3 delen met daarin in totaal 21 leuke videolessen.

Is er een niet goed geld terug garantie?

Wij staan volledig achter onze methode en de resultaten die ze je geeft. Vind je echter dat de methode je niet de gewenste resultaten geeft, vraag dan binnen 90 dagen je geld terug. Je krijgt je cursusbedrag min de locatiekosten terug. 

De enige voorwaarde die we hieraan stellen is dat je de MaxaM Productiviteit Methode ook daadwerkelijk een kwartaal toegepast hebt. Dit kun je eenvoudig aantonen via het implementatieplan dat je krijgt bij de training.

Krijg ik een follow-up?

Nee, want de online cursus zelf is ruim voldoende en je kunt de videolessen zo vaak bekijken als je maar wilt. Mocht je vragen hebben, dan mag je altijd even telefonisch of per email contact opnemen en dan reageer ik persoonlijk op je vragen.

Organiseren je ook live trainingen?

Ja, maar niet erg vaak. Meestal geef ik of mijn collega de training als persoonlijke coaching of als InCompany training bij organisatie. 

Wat als ik onverwacht geen tijd heb?

Geen punt. Het voordeel van de online cursus is dat je deel neemt wanneer het jou schikt. Kun je nu niet, dan log je gewoon op een ander moment in. 

Mag ik de methode ook doceren?

Nee, maar we werken wel met een train de trainer programma om achter de schermen nieuwe trainers op te leiden. Ze krijgen na het succesvol doorlopen van het persoonlijke trainingsprogramma een licentie en mogen dan zelfstandig de cursus snellezen volgens de MaxaM Methode  doceren. Ook komen deze trainers in aanmerking voor InCompany trajecten die we als aanvraag ontvangen. Meer weten? Plan een afspraak door te mailen naar cor@dehoofdzaken.nl 

Staat je vraag er niet bij?

Ik sta je graag persoonlijk te woord. Een beller is altijd sneller: 06-18377278. Mocht ik niet opnemen, laat dan een bericht achter op cor@dehoofdzaken.nl

Liever een persoonlijke live training?

Je krijgt dan maatwerk op basis van je unieke situatie: