Verlaag werkstress en bespaar minimaal € 63.888,-

Anno 2017 is werkstress beroepsziekte nummer 1.

14% van de werknemers meldt jaarlijks burn-out klachten. Een fikse burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen verzuim. Op basis 33,- euro per uur gemiddeld op kantoor komt neer op € 63.888,- aan verzuimkosten per burn-out.

Bij een organisatie met 100 medewerkers komt dit uiteindelijk neer op een kostenpost van minimaal € 894.432,- euro aan verzuimkosten die te besparen is via het breinvriendelijk werken.

Stressvolle branches en beroepsgroepen

Een greep uit de branches waar we het breinvriendelijk werken implementeren zodat de productiviteit omhoog gaat en de werkstress verlaagt.

Zorginstellingen

Onderbetaald en overwerkt; dit zijn de kernwoorden die medewerkers in de zorg maar al te goed kennen. Werken in de zorg is al belastend genoeg en het laatste wat de medewerkers daarbij kunnen gebruiken is information overload zoals een overvolle mailbox. Breinvriendelijk Werken vergroot de weerbaarheid van medewerkers in de zorg en verlaagt de 'administratieve' werkstress.


Onderwijs

Information overload is meer dan duidelijk zichtbaar in het onderwijs. Van docenten en medewerkers die te weinig tijd hebben om alles gedaan te krijgen. Klachten van medewerkers en docenten dat ze zich niet meer kunnen richten op hun kerntaak. Een stroom van binnenkomende emails van collega's en leerlingen. Speciaal voor het onderwijs hebben we diverse programma's in Breinvriendelijk Werken & Leren.

Voor medewerkers & docenten: Breinvriendelijk Werken.

Voor studenten: MaxaM Studiemethode.


Bedrijven

In een fabriek zijn de doorlooptijden en productiviteit bekend. Op kantoor is het vrijwel altijd een groot vraagteken. Wat is het gevolg van papierloos werken of open kantoortuinen op de productiviteit, het verzuim en de werkstress? Hoeveel honderduizenden euros verliezen bedrijven door breinonvriendelijke werkomstandigheden? Zit de mailbox van medewerkers overvol? Klagen medewerkers over afleiding? Vertonen medewerkers uitstelgedrag? Wist u dat dit alles op te lossen is via het Breinvriendelijk Werken? Werkstress verlagen en de kantoorproductiviteit verhogen is heel eenvoudig met de juiste kennis van het brein.


Overheden

De maatschappij is aan verandering onderhevig. Technologie gaat steeds sneller vooruit en van overheden, van gemeente tot belastingdienst, wordt verwacht dat men mee gaat. Dit heeft tot gevolg dat mailboxen vol zitten en er continue nieuwe informatie binnen komt. Information overload en burn-outs liggen op de loer. Breinvriendelijk Werken verlaagt de werkstress en zorgt ervoor dat medewerkers hun taken op een gedegen wijze op tijd gedaan krijgen.

We hebben specifieke programma's in het BreinVriendelijk werken voor: rechters, ambtenaren, medewerkers en volksvertegenwoordigers.


Hulpdiensten

Bij hulpdiensten draait het om de kerntaken. Helaas is information overload en managementcorvee ook doorgedrongen bij de politie, brandweer en andere hulpdiensten. Organisaties waar werkdruk en stress van nature onderdeel zijn van het werk. Echter we willen niet ook nog eens extra werkdruk door een volle mailbox of een continue binnenkomende stroom aan verzoeken. Breinvriendelijk Werken verlaagt deze druk zodat medewerkers zich weer kunnen richten op hun kerntaken.

Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Plan nu een telefonische of skype kennismaking in van 20 minuten:

Voordat u gaat:

Download gratis het whitepaper ’07 Tips voor hogere productiviteit’ [app, tools & tricks] om direct uw productiviteit te verhogen.

Ik respecteer uw privacy en uw gegevens blijven 100% privé.