Workshop Breinvriendelijk Werken

20 november 2018 te Utrecht

JA! Reserveer m'n plek

Teveel te doen en te weinig tijd?

Dan is het tijd voor het Breinvriendelijk Werken!

 • Stressvrij

  Ontdek hoe je brein werkt en jij het beste volgens je brein werkt.

 • Focus

  Ga beter om met afleiding en geef jezelf een laserscherpe focus.

 • Productiever

  Bereik meer in minder tijd door slim gebruik van je brein en techniek.

 • 20 november 2018

Sinds 2017 is werkstress beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Breinvriendelijk Werken verlaagt je werkstress en verhoogt je productiviteit. Niet door je nog harder te laten werken, maar door slim gebruik te maken van je brein en techniek.

Goed bereikbare locatie

Zowel met het openbaar vervoer als met de auto

Breinvriendelijk Werken is...

... je organisatie € 63.888,- aan verzuimkosten besparen.

Programma - 20 november 2018

Breinvriendelijk Werken

In het ochtendprogramma maak je op een leuke interactive manier kennis met het Breinvriendelijk Werken. Na een fascinerende presentatie a la TED-talk stijl ga je aan de slag met een interactieve training met hoog spelelement.

09:00

Welkom

De zaal is open vanaf 09:00 uur. We starten de dag met een lichte boost voor je brein in de vorm van een lekker kopje koffie of thee. Om stipt 09:30 uur sluiten de deuren en gaan we van start.

09:30

Presentatie TED-talk stijl

Volg de presentatie over de werking van je brein en moderne technologie. Laat je verrassen en ontdek welke breinprocessen je momenteel volgt en welke je voor jouw werk het beste volgt.

10:00

Module Breinvriendelijk Werken

Sinds 2017 is werkstress beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Ik heb het Breinvriendelijk Werken in eerste instantie niet voor anderen bedacht, maar omdat ik zelf bijna een burn-out had.

Als zelfstandig ondernemer kon ik niet ziek thuis zitten, want dan had ik letterlijk geen inkomsten meer. Gelukkig weet ik veel van het brein en ging ik op een manier werken dat ik veel minder stress ervaarde en toch alles gedaan kreeg wat ik moest doen.

Dit heb ik later uitgewerkt in een methode die ik het Breinvriendelijk Werken noem en zelf dagelijks toe pas. In deze module krijg je de volgende leuke praktijkgerichte oefeningen:

 • Van burn-out werkschema naar een helder hoofd;
 • Orde uit chaos, to-do lijst naar overzicht;
 • Haal de chaos uit je hoofd en geef jezelf focus;
 • De Japanse manier om keuzevrijheid te creëren;
 • Zo kom je in flow;
 • Praktijkoefening 2-daagse teamdag;
 • Reflectie en actieplan met de tools & handvatten; pas ze direct toe.

11:00

Pitstop

We nemen even een korte pauze. Zo kun je wat lekkers eten en je brein voorzien van de nodige 'brandstof'.

11:15

Module: In je Hoofd, Uit je Hoofd

Na de pitstop gaan we verder met de module ‘In je hoofd, uit je hoofd’ is een methode is ontwikkeld Cor van Drieberge. Cor heeft o.a. enkele CEO’s van Google diverse coaching sessies mogen geven om stress uit het lichaam en hoofd te halen.

Dit doet hij op basis van boksende coaching. Niet fysiek elkaar slaan, maar anticiperen, juiste ademhaling, sterke gronding en een goede balans.

Ervaar je weleens stress in je werk of privéleven? Dit kan zich opbouwen en met deze module laat je jouw stress mentaal en fysiek voortaan eenvoudig los.

Je gaat aan de slag met de volgende onderdelen:

 • Mentale en lichamelijke warming-up;
 • Leren anticiperen oefening;
 • Vergroot je weerbaarheid oefening;
 • Zo ga je in je hoofd, uit je hoofd;
 • Weer lekker in je vel;
 • Lichamelijke en geestelijke ontspanning;
 • Je interne bokser; stevig als een rots, bewegelijk en flexibel;
 • Je ademhaling is je fundering;
 • Lichamelijk en geestelijke ontspanning;
 • Reflectie op de bereikte veranderingen en je stressreductie;
 • Actieplan t.b.v. implementatie van de handvatten voor zakelijk- en privéleven.

12:00

Workshop: Cooling down

We sluiten af met een cooling down in de vorm van open feedback en je actieplan voor in de praktijk.

12:15

Afsluiting

We eindigen de training feestelijk met de uitreiking van de deelname-certificaten en luid applaus. Om 12:30 is het ochtendprogramma officieel afgesloten, maar je bent van harte welkom om nog privé-vragen te stellen.

Breingeheimen

De Hoofdzaken is de expert in Breinvriendelijk Werken. Je volgt de workshop bij onze trainer Frans Duijts. Wie weet ken je Frans al van televisie waar hij met groot succes beroemdheden als Katja Schuurman, Katja Retsin (België) en Niek Roozen training gaf.

Katja Schuurman werd na een training van Frans op de proef gesteld. Ze moest 50 namen & gezichten onthouden en bij de test had ze er 48 perfect goed.

Van origine is Frans een Technisch Bedrijfskundige met een jarenlange passie voor het menselijk brein. Op 13-jarige kwam hij in aanraking met breintraining en al gauw was dit een obsessie voor hem.

Als trainer combineert hij z'n kennis van het brein met bedrijfskundige inzichten. Zo heeft hij de MaxaM Studiemethode, het BreinTimeManagement en het Breinvriendelijk Werken ontwikkeld.

Sprekers

Je krijgt training van de volgende sprekers:

Frans Duijts
BreinTrainer

Cor van Drieberge
Boksende Coach

Ervaringen met de trainer

 • Katja Schuurman Katja Schuurman Programma: Katja's Bodyscan
  Katja Schuurman heeft van Frans geheugentraining gekregen voor haar programma Katja's Bodyscan. In de uitzending nam men de proef op de som en moest ze de voor- en achternamen onthouden van 50 mensen. Ze wist er 48 perfect te onthouden.
 • Katja Retsin Katja Retsin Programma: Café Corsari
  Katja Retsin heeft van Frans geheugentraining ontvangen waarna ze live in de uitzending getest werd. Bij de ingang gaf ze bezoekers een hand en moest van iedereen de voor- en achternaam onthouden. Ze wist alle namen perfect te onthouden.
 • Sjoerd Dijkstra Sjoerd Dijkstra Universiteit Tilburg + WK Roeien
  'Als student fiscaal recht moet je up to date zijn. Met de altijd snel veranderende fiscale regelgeving, betekent dit vaak veel lezen. Met de cursus van Frans hoopte ik mijn leessnelheid te verhogen met het behoud van mijn begrip. Het resultaat is verbluffend. Frans heeft me niet alleen in korte tijd veel sneller leren lezen, maar ook op een leuke manier inzichtelijk gemaakt hoe de hersenen werken, waardoor ik gelezen teksten ook beter onthoud. Ik raad alle studenten die veel moeten lezen de cursus van Frans aan. Zijn cursus snellezen bespaart je zeeën van tijd!"
 • Conny van Leest Conny van Leest RekenMaar
  “Geruime tijd na de cursus die Frans bij mij in de praktijk gegeven heeft, wil ik hem toch even de resultaten meegeven. M.n. die van onze dochter Christianne. Eerdere schooljaren maakte ze enorm veel huiswerk, met matig resultaat. Tot vorig schooljaar was ze de 'slechtste' van haar vriendinnengroep. Waar ze vorig jaar het snellezen heeft opgepakt, is ze dit schooljaar gestart met het vooruit mindmappen van de hoofdstukken bij de verschillende vakken. Ook leert ze woorden door er plaatjes aan te verbinden. Het resultaat: ze haalt zeer mooie resultaten (ruim 7 gemiddeld), ze haalt nu de hoogste punten van haar vriendinnengroep! Dit terwijl ze nog tijd over heeft om veel te dansen, te werken, uit te gaan. De cursus hebben we dus precies op tijd gevolg en de belofte die je deed kwam uit. Wilde je dit toch even meegeven. Succes met je cursussen. Met vriendelijke groet, Conny van Leest''
 • Monique van der Burg Monique van der Burg Hogeschool van Amsterdam
  “Toen de groep eerstejaars studenten waar Frans een workshop aan gaf over het scheiden van hoofd- en bijzaken en effectief studeren, maar vragen bleef stellen en continu geboeid was heb ik Frans nogmaals ingehuurd om hier een vervolg aan te geven. Zoveel enthousiasme van eerstejaars studenten, dat is een teken dat hij inhoudelijk sterk is en zich ook nog eens goed in kan leven in de doelgroep! We houden contact over eventuele vervolgmogelijkheden!”
 • Iris Zonneveldt Iris Zonneveldt Treams
  Onlangs heb ik een cursus gevolgd bij Frans. Frans is een enthousiaste en geduldige trainer die me veel heeft kunnen leren over mijn 'brein', en hoe ik mijn geheugen optimaal voor me kan laten werken. Ik vond het superleuk om te doen en wil hem bij deze graag warm aanbevelen. Ben of ken je iemand die er baat bij heeft om meer, beter of sneller zaken te onthouden, neem dan eens contact op met Frans. Naast geheugentraining kan hij je ook helpen met andere vormen van breinonderwijs. Zo heeft hij ook een kennis van mij geholpen om sneller te leren leren, dit bleek zeer waardevol want zijn studieresultaten waren hierna beduidend beter.”

20 november 2018

Deelname kost 325,- euro inclusief BTW.

Let op: u krijgt een korting bij gelijktijdige inschrijving van meerdere personen.

(Prijs per persoon, inclusief BTW)

Wees op tijd, want de mogelijkheid tot inschrijven is beperkt:

JA! Reserveer m'n plekKlik hier om verder te gaan

Schrijf 2 of meer personen in en krijg 10% korting

Contactgegevens

Postadres

Voorstraat 16

3251 BD Stellendam

Nederland

Bel of mail ons

Telefoon: +31 (0)30-227.23.98

Email: info@dehoofdzaken.nl

De Hoofdzaken

KvK 17283477

BTW NL148584251B02

Copyright © 2014 Your Website Name.  Legal Link