a

Incompany training:

Snellezen voor raadsleden

 • Ben je raadslid en heb je veel leeswerk zoals complexe dossiers? Merk je dat het lezen vanaf papier veel fijner is voor je ogen dan lezen vanaf het scherm?
 • Erger je weleens aan het feit dat we steeds meer papierloos moeten lezen? Lezen vanaf het scherm kan veel makkelijker met de juiste instellingen.
 • Wil je leren hoe je effectiever door deze dossiers heen komt en het ook kan ophalen wanneer je bijvoorbeeld een interview moet doen of een bespreking?

Snellezen

Snellezen (& effectief lezen vanaf het beeldscherm),  oftewel geheugenvriendelijk lezen is dezelfde training die we geven aan de rechters, advocaten en PhD’s. Na het eigen maken van onze methode zijn ze nog maar een kwart van de tijd kwijt zijn aan het lezen en analyseren van hun leeswerk. Wat zou het voor je betekenen wanneer je al je leeswerk in een kwart van de tijd af zou hebben en deze beter zou begrijpen en onthouden?

Als raadslid is de kans groot, dat je overdag je eigen werk doet en afhankelijk bij welke gemeente je zit, dit werk “er maar even naast doet” of dat je meerdere activiteiten hebt.

Het is onderzocht dat je in de middag- en avonduren veel minder effectief bent als het gaat om complexe stukken tot je te kunnen nemen, laat staan deze effectief te onthouden.

Echter als je bewust ervan bent hoe je brein werkt, op welke manier het beste informatie opgenomen kan worden en op welke manieren je dit kunt verwerken, dat je alsnog een stuk effectiever kan zijn.

Wat ga je leren in de cursus?

 • NJe leert hoe je brein kunt inzetten om sneller te lezen
 • NJe leert hoe je brein effectief onthoud
 • NManieren om informatie via de Maxam methode tot je te nemen

De opbouw van deze training is:

 • NWe gaan kijken naar hoe de deelnemer leest en informatie onthoud
 • NDaarna gaan we werken aan de tools om sneller te lezen te leren
 • NOefenen en oefenen
 • NVerhogen van de leessnelheid
 • NTips om blijvend sneller te kunnen lezen
(5/5)

“Alle kennis die ik zelf m.b.t. dit onderwerp gebruikt heb, vond ik – direct toepasbaar – terug in deze training, die spitst zich volgens mij dan ook vooral toe op hoe je beter leert leren!”

Henny K, Amsterdam

(5/5)

“Ik ben nog maar halverwege de cursus snellezen en nu al is mijn leessnelheid van 194 woorden per minuut naar 505 woorden per minuut gegaan. Dat betekent dat ik voor een boek waar ik 5 uur over deed nu maar 2 uur voor nodig heb!

Natasja

(5/5)

“Ik was vooraf gezond sceptisch, maar mijn leessnelheid is – door middel van eenvoudige (hele logische) technieken – meer dan verdubbeld. Iets waar ik zowel in mijn werk als privé enorm profijt van heb. Bedankt!”

Kim Troeijen

Extra: Effectief lezen vanaf het beeldscherm

In de tijd van papierloos werken, zal er veel meer vanaf het scherm gelezen “moeten worden. Wist je dat lezen vanaf een beeldscherm tot wel 30% langzamer gaat dan vanaf papier?  

Heb je weleens gemerkt dat je spelfouten sneller ziet vanaf papier dan vanaf het scherm? Om iets te analyseren moeten je pupillen vergroten. Schijn eens licht in je ogen zoals dat van een beeldscherm, dan willen je pupillen verkleinen. Dit werkt tegen elkaar in en is één van de redenen dat lezen vanaf het scherm langzamer gaat.

Na afloop van de training weet je precies welke instellingen en tools je te gebruiken zodat je makkelijker en sneller van het scherm leest, hoe je eenvoudig vanaf het scherm aantekeningen maakt en informatie terug kunt vinden.

We geven dezelfde training veel aan rechters en bij gemeentes. We geven de trainingen op basis van Word, Acrobat Pdf, Divos (strafrecht),  iBabs en vele andere systemen.

Ontvang een offerte op maat