De Hoofdzaken is wereldwijd de nummer 1 consultant in Breinvriendelijk Werken.

Het brein achter De Hoofdzaken

Bel me terug:

Vul in het eerste veld uw email adres in omdat u het terugbelverzoek nog dient te bevestigen.

Vul in het tweede veld uw naam & telefoonummer in.

privacy Ik respecteer je privacy en hou je gegevens 100% privé!

Ing. Frans Duijts

Frans Duijts is een Technisch Bedrijfskundige met een passie voor het menselijk brein. Op 13-jarige kwam hij in aanraking met breintraining en al gauw was dit een passie. Als consultant combineert hij z'n kennis van het brein met bedrijfskundige inzichten. Zo heeft hij de MaxaM Studiemethode, het BreinTimeManagement en het Breinvriendelijk Werken ontwikkeld. Op televisie heeft hij o.a. Katja Schuurman en andere BN'ers training gegeven.

Ing. Frans Duijts, Consultant & Manager
Peter la Roi

Peter heeft jaren ervaring in het geven van breintrainingen en staat met één voet in het onderwijs. Hierdoor is hij optimaal in staat medewerkers te begeleiden die te maken hebben met permanente educatie, het effectief lezen vanaf het beeldscherm en MindMappen.

Peter la Roi, Breinspecialist
Marcel de Bock

Marcel is een zeer pragmatische consultant en trainer. Hij was directeur van diverse succesvolle bedrijven en is eigenaar van een zeer goed lopend bedrijf. Hij heeft een passie voor leren en processen en brengt helder in kaart waar knel- en verbeterpunten zitten.

Marcel de Bock, Consultant Productiviteit
Jeroen Engelaer

Jeroen is de specialist in Timemanagement via Outlook. Hij kent alle ins- en outs van het systeem en bewerkstelligt bij klanten een besparing van wel 30% op de email-tijd. Onze opdrachtgevers roemen z'n praktijkgerichte eenvoudig toe te passen methoden. Daarnaast luistert hij oprecht naar klanten.

Jeroen Engelaer, Outlook specialist
Cor the Coach

Medewerkers waarvan het hoofd vol zit met information-overload laten we fysiek en figuurlijk sparren met Cor the Boxing Coach. Onze specialist in persoonlijke weerbaarheid. Cor is een geweldige man met passie voor z'n vak en klanten roemen z'n oprechte interesse.

Cor the Coach, Persoonlijke begeleiding
Martinette Wijngaard

Martinette is onze burn-out specialist. Ze geeft naast preventie, met name begeleiding aan medewerkers met een burn-out. Ze bespoedigt het herstel via een doeltreffend concept dat gezonde voeding, bewegen/sporten en coachen in de natuur combineert. Klanten roemen haar warme hart i.c.m. heer doeltreffende aanpak.

Martinette Wijngaard, Burn-out specialist
Leo Smit

NLP, Neuro Linguistic Programming, is de taal van het brein. Dit is de taal die Leo spreekt en hij is perfect in staat om de mindset van medewerkers te verbeteren zodat ze meer uit zichzelf halen. Leo is een charismatische man met een passie voor mensen en de taal van het brein.

Leo Smit, NLP-specialist
Roel van Hoof

Roel is een financiëel specialist en life planner. Financiële stress is van directe invloed op de werksituatie van medewerkers. Hij heeft diverse artikelen geschreven over het Expat Syndroom en is een ideale sparringpartner voor medewerkers zodat ze rust in hun hoofd ervaren.

Roel van Hoof, Sparringpartner
Hjalmar Snoep

Hjalmar is onze IT-specialist en hij maakt de meest ongelooflijke software oplossingen die de productiviteit van onze klanten enorm verhogen. Van onze timemanagement- en social media posting tools tot maatwerk software oplossingen.

Hjalmar Snoep, Afdeling software ontwikkeling
Peggy de la Roi

Peggy is onze administratieve duizendpoot die alle bonnetjes, facturen en boekingen verwerkt. Van glasheldere rapportages tot jaaropgaven, Peggy doet het allemaal.

Peggy de la Roi, Afdeling administratie

Onze niet zo productieve, doch zeer gewaardeerde teamleden:

Janek

Janek zit nooit verlegen om een knuffel. Al is hij groot en al 12 jaar oud, hij denkt dat hij nog steeds een puppy is.

Janek, Team knuffelkont
Bella

Bella is onze burn-out preventiekat. Werk je te lang door, dat zorgt ze voor de nodige pauze.

Bella, Team zen mascotte
Rubah

Rubah is dol op spelen en zorgt voor de nodige ontspanning.

Rubah, Team mascotte

Onze oorsprong

Onze missie

Hallo! Ik was op weg naar een burn-out.

Ik weet precies hoe het is om te worstelen alles op tijd af te krijgen. Om slapeloze nachten te hebben omdat ik in gedachten alles bleef doormalen omdat de deadline eraan kwam.

Om mailtjes of voicemails vergeten te beantwoorden en dat de hoeveelheid informatie die dagelijks op me af kwam te groot was om te verwerken.

Ik had het gevoel dat ik constant aan stond en kon 's-nachts vaak niet in slaap vallen. Ook had ik het gevoel dat elke minuut effectief moest zijn.

 

In kon het niet meer aan:

Op een gegeven moment was het teveel. Ik kon het gewoon niet meer aan. Ik kwam op kantoor, keek naar m'n scherm, maar wist gewoon niet meer wat te doen.

Ik wilde wel werken, maar het lukte gewoon niet meer. Het duurde een tijdlang voordat het duidelijk werd dat ik tegen een burn-out aan zat en bedolven werd onder een berg aan information-overload.

 

Het was tijd voor een drastische verandering!

Dat is waarom ik hier ben. Als levend bewijs dat het anders kan. Ik ben hier om m'n kennis met je te delen.

Het eerste wat ik deed was de chaos uit m'n hoofd halen. Zodra we het overzicht kwijt zijn, zijn we de controle kwijt. Nadat ik alles op papier had staan ging ik prioriteiten stellen, maar dat was slechts het begin.

Door m'n werk- en activiteiten vervolgens te optimaliseren op een breinvriendelijke manier kreeg ik alles makkelijk gedaan. Daar waar mogelijk automatiseerde ik zaken en stap voor stap kreeg ik alles weer onder controle.

Bij de minste of geringste stress leek het wel of m'n brein op slot ging. Het verlagen van de stress tot een minimum was dus essentieel.

 

Nu ben ik MaxaM

Ik ontdekte het breinvriendelijk werken en nam de controle terug. Nu ben ik MaxaM en werk ik lekker ontspannen met grappig genoeg veel betere resultaten.

Ontdek wat het Breinvriendelijk Werken voor uw organisatie of afdeling kan betekenen en neem daarom ter kennismaking deel aan de workshop Breinvriendelijk Werken te Utrecht.

Voordat u gaat:

Download gratis het whitepaper ’07 Tips voor hogere productiviteit’ [app, tools & tricks] om direct uw productiviteit te verhogen.

Ik respecteer uw privacy en uw gegevens blijven 100% privé.