Ons team van specialisten vindt dat alle kenniswerkers de breinskills moeten krijgen om tot wel 2 uur werktijd per dag te besparen!

arrow-down-white.png

Het verhaal van Cor van Drieberge, Body- & Breintrainer

Trainer van DE HOOFDZAKEN

Ik was heel verlegen en introvert en om mijn zelfvertrouwen te vergroten begon ik met karate. Het gaf me meer dan zelfvertrouwen, het gaf me ook de discipline die ik zocht. Gaandeweg kon ik eindelijk mezelf zijn en was de eerste steen geplaatst op de weg naar mijn toekomst als body- en braintrainer.

Door de jaren heen leerde ik steeds meer. Ik volgde niet alleen twee masterstudies aan de Erasmus Universiteit, in mijn vrije tijd verdiepte ik me in het menselijk brein en gaandeweg combineerde ik dit met mijn sport. Het sporten ging steeds verder. Van karate, naar boksen en capoeira. Ik heb in de loop van de jaren mijn docent diploma’s in de diverse martial arts behaald en geef les bij diverse sportscholen. 

In 2016 kwam ik Frans Duijts tegen. Niet de zanger, maar de breintrainer. Frans leerde me alles over het menselijk brein en hoe hij diverse BN’ers en BB’ers (Bekende Belgen) training gaf. Zo leerde hij Katja Schuurman namen en gezichten onthouden voor haar televisieprogramma Katja’s Bodyscan. Bij de test wist ze vervolgens 48 van 50 voor-, achternamen en gezichten te onthouden. Een geweldige score.

Frans leerde me alle ins- en outs van het breintrainerschap en ik combineerde dit met de fysieke aspecten. Samen hebben we de training Breinvriendelijk Werken ontwikkeld en help ik mensen stress loslaten en werken volgens het ritme van het brein. Dit alles via een combinatie van fysieke en mentale oefeningen.

De boksende coach die niet slaat

Wanneer mensen horen dat ik boksende coaching geef, dan denken ze vaak dat het bokscoaching is en denken ze aan films als Rocky. Ik vind dit altijd wel leuk om te horen, maar boksende coaching is de verzamelnaam die ik gebruik waarbij we technieken uit martial arts als boksen, karate en capoeira gebruiken samen met breintechnieken als NLP om snel en direct mensen helpen angsten, mentale blokkades en uitstelgedrag te overkomen. Zo moet je als bokser stevig op je voeten staan en tegelijk lichtvoetig zijn. Lichaam en geest zijn direct verbonden en bij de trainingen gaan we dan ook met beide aspecten aan de slag. Bij het effectief lezen van het beeldscherm gaan we bijvoorbeeld in op focus, technieken, beeldscherminstellingen en omgaan met afleiding, maar ook de fysieke aspecten om rugklachten te voorkomen zijn belangrijk. Daar gebruiken we effectieve rek- en stekoefeningen uit de martial arts voor. Wil je zelf ervaren wat de trainingen voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Cor van Drieberge

Cor van Drieberge, is een passie voor lichaam en geest. Zo is hij actief als boksende coach, maar vergis je niet: hij heeft wel even twee mastertitels op zijn naam staan. Cor combineert martial arts met kennis van het brein zoals NLP, snellezen, mindmappen en geheugentraining. Train je lichaam en geest om meer uit jezelf te halen. 

Ontmoet het team dat je helpt om het maximale uit je brein te halen, je stress te verlagen, meer tijd over te houden en je persoonlijke effectiviteit en weerbaarheid verhoogt

Cor van Drieberge

Brein & Boksende Coach

Cor van Drieberge is de bedenker van de boksende-coach-methode (NLP + beweging). Cor laat je fysiek en mentaal steviger en succesvoller in het leven staan. Dankzij zijn methode laat je beperkende gedachten en oude stress uit lichaam en geest los. De combinatie vechtsport(en) met coachende vaardigheden werkt zeer effectief.

Achter de schermen

Support team

Afhankelijk van het traject dat het beste bij je past schakelen we diverse specialisten in. Dit kunnen trainers in bijvoorbeeld outlook of Excel zijn, maar denk ook aan het meenemen van een anti-stresshondje, assertiviteittrainers, NLP-trainers, communicatiespecialisten en zelfs hypnotiseurs.

Wil je alles leren, lezen en onthouden in de helft van de tijd?

Schrijf je dan direct in voor de online academy