Ons team van specialisten vindt dat alle kenniswerkers de breinskills moeten krijgen om tot wel 2 uur werktijd per dag te besparen!

arrow-down-white.png

Het verhaal van Frans Duijts, BREINTRAINER

Oprichter van DE HOOFDZAKEN

Een fel licht scheen in mijn ogen, iemand controleerde mijn pols. Wat was er aan de hand? Het laatste dat ik wist, was dat ik samen met mijn zus in de bioscoop was en we naar de film keken. Het bleek dat ik tijdens de film een black-out had en m’n hele lichaam begon te schudden en trillen. De oorzaak? Teveel stress. 

Het was midden in de recessie en ik zat op de rand van een faillissement. Gedurende een periode van 5 jaar evaarde ik teveel stress. Ik reed ik mijn motor totol-loss, trouwde ik een meisje die ik leerde kennen en vier jaar later waren we gescheiden. We kochten een huis op de top van de markt en dankzij de scheiding verkochten op het dieptepunt. Zo bleef ik achter met een restschuld van meer dan 110.000,- euro. Mijn vader kreeg 6 bypasses na een hartaanval en mijn moeder lag op hetzelfde moment in een ander ziekenhuis waar bleek dat ze vergevorderd stadium kanker had en allerlei operaties en chemo moest ondergaan. In die periode gebeurde er nog veel meer en wat ik je net vertelde was slechts het topje van de ijsberg. Ik moest mijn hoofd boven water houden en mijn bedrijf draaiende houden in een situatie waarin ik overweldigd was door wat er om me heen gebeurde.

1001 Dingen te doen

Als kenniswerker heb je duizend en één dingen die je moet doen. Zonder ontlading kan stress gemakkelijk leiden tot een burn-out. Hou jezelf niet voor de gek door te denken dat je dit nooit kan overkomen. Stress is al sinds 2017 beroepsziekte nummer één in Nederland. Een burn-out kost je al gauw 242 ziektedagen en kost je organisatie bakken met geld. 

Kun je het je veroorloven om als kenniswerker zo lang ziek te zijn? Wat zou er gebeuren met je kennis, kunde en je persoonlijke leven wanneer dit je overkomt? Maak je je nu al wel eens zorgen over hoe je alles gedaan moet krijgen? Mogelijk ervaar je ook weleens financiële stress of de druk van een deadline. 

Ben je in staat jezelf gemotiveerd te houden of betrap je jezelf er weleens op dat je af en toe wat uitstelgedrag vertoont? Bereik je je volle potentieel als kenniswerker of beperk je jezelf om wat voor reden dan ook? Wat denk je dat de toekomst je brengt wanneer je dit blijft doen en geen verbeteringen aanbrengt?

Ik moest de boel omgooien

Na de black-out in de bioscoop wist ik dat ik de boel om moest gooien. Ik kon zo niet langer doorgaan, want ik zou eraan onderdoor gaan. Gelukkig heb ik altijd een passie gehad voor het menselijke brein. Om precies te zijn wordt ik door velen gezien als een expert in breintraining. Ik geef o.a. trainingen aan rechters, BN’ers, phd’s en ondernemers in snellezen, mindmappen, geheugentraining en neuromarketing. Ik begon me te verdiepen in de reactie van het brein op stress en wat er allemaal gebeurt in ons hoofd. Ik was op zoek naar een manier om beter om te gaan met stress. Ik was op zoek naar een manier van werken die in overeenstemming is met mijn brein, oftewel: Breinvriendelijk Werken.

Het kostte me veel tijd en energie. Echter na veel vallen en opstaan maakte ik me een systeem eigen die voor het brein werkt. Ik begon het te perfectioneren en het werkte zo goed voor me dat de mensen om me heen het verschil merkten. Ik was niet langer constant gestrest, had meer rust en vrije tijd. Ook begon mijn bedrijf beter te presteren dan tevoren. Dat was dan ook de periode dat mensen om me heen me om advies vroegen. Blijkbaar liepen andere mensen tegen dezelfde problemen aan. Ik kreeg van verschillende opdrachtgevers de vraag om een presentatie te geven over mijn methode. Vervolgens vroeg een uitgever me de methode toe te spitsen op management assistentes en voor hen een boek te schrijven over mijn werkwijze.

Mijn boek is gepubliceerd in juli 2019 en nu verkrijgbaar. Ik hou ervan resultaten te boeken, meetbare resultaten bedoel ik daarmee. Als zelfstandig ondernemer weet ik hoe kostbaar tijd is en dat je als kenniswerker doelen wilt bereiken. Behalve de trainingen snellezen, mindmappen en de geheugentrainingen waar ik om bekend sta, geef ik daarom tegenwoordig ook mijn methode in Breinvriendelijk Werken.

Frans Duijts, Breintrainer

Frans Duijts is de auteur van het boek Breinvriendelijk Werken en heeft training gegeven aan tienduizenden mensen waaronder rechters, internationale beroemdheden, phd’s en ondernemers. Hij heeft een passie voor de menselijke hersenen en helpt dagelijks kenniswerkers het maximale uit de vermogens van hun brein te halen.

Ontmoet het team dat je helpt om het maximale uit je brein te halen, je stress te verlagen, meer tijd over te houden en je persoonlijke effectiviteit en weerbaarheid verhoogt

Frans Duijts

Breintrainer

Frans Duijts maakte na een sportblessure op 13-jarige leeftijd kennis met snellezen en geheugentraing. Al gauw groeide dit uit tot een passie en na jaren experimenteren ontwikkelde hij zijn eigen methode om snel nieuwe kennis op te nemen. De methode is met name effectief bij complex leeswerk (van papier of scherm) van een grondige analyse vereist.

Cor van Drieberge

Boksende Coach

Cor van Drieberge is de bedenker van de boksende-coach-methode (NLP + beweging). Cor laat je fysiek en mentaal steviger en succesvoller in het leven staan. Dankzij zijn methode laat je beperkende gedachten en oude stress uit lichaam en geest los. De combinatie vechtsport(en) met coachende vaardigheden werkt zeer effectief.

Achter de schermen

Support team

Afhankelijk van het traject dat het beste bij je past schakelen we diverse specialisten in. Dit kunnen trainers in bijvoorbeeld outlook of Excel zijn, maar denk ook aan het meenemen van een anti-stresshondje, assertiviteittrainers, NLP-trainers, communicatiespecialisten en zelfs hypnotiseurs.

Wil je alles leren, lezen en onthouden in de helft van de tijd?

Schrijf je dan direct in voor de online academy

MaxaM Academy | De Hoofdzaken – Alle rechten voorbehouden – 2019

Van Hoytemastraat 71, 2596 EP, Den Haag

KvK 17283477

BTW NL001746457B34

 

Hi, ben je toevallig een zelfstandig ondernemer?

Dan mag je de volgende pagina bekijken.
Zo niet…, dan heb je pech ;)